ShareThis

27 серпня, 2024

dArtagnan - Herzblut (2024), Folk Rock

Якось геть несподівано вийшов шостий номерний лонгплей цих веселих німців. Майже пройшов повз мене. Тому бігом надолужуємо і слухаємо нову порцію бадьорого, позитивного авторського мітельальтер року. Відзначу заголовну пісню "Herzblut" - вдала колаборація з вокалісткою Ad Infinitum - Melissa Bonny. Просто, чіпко й хітово. Та й інші пісні теж не розчарували. Файно.




24 серпня, 2024

Powerwolf - Wake Up The Wicked (2024), Power Metal

А от і черговий лонгплей від німецьких симфо паверщиків! Як завше, все очікувано й передбачувано, самоповторювання процвітає. Проте "вовкам" ще досі вдається витиснути пару-трійку хітів. Альбом точно не розчарував, у даному випадку результат чітко співпав із очікуваннями. Слухаємо й релаксуємо.




Tethrippon - Αρρητοσαρχη (2024), Martial Industrial/Neofolk/Dark Folk

Порція свіжого неофолку із Греції. Це третій номерний альбом грецького дуету Tethrippon, який поєднав у своїй творчості елементи martial в дусі Dernière Volonté з ethno, trible i medieval а-ля Corvus Corax. Не знаю, чи захочеться згодом переслухати цей реліз, але ознайомитися варто.






08 серпня, 2024

Mjölner - Evigheten (2024), Viking Rock

А це геть неочікуваний камбек. Динозаври шведського вікінгароку повертаються на сцену із новим повноформатним альбомом. Востаннє від цих дядьків було чутно ще у далекому 2006 році, коли вийшов їх третій номерний реліз. І ось після довгої перерви вони знову в строю і видають нам свіжу порцію хрестоматійного скандинавського вікінг року у його найкращих формах і традиціях!



Doömzday - Slaves Are Not Allowed To Paradise (2024), Groove/Heavy/Thrash Metal

І трохи українського послухаємо - дебютний повнограй львівського groove trash metal бенду Doömzday. Войовниче, патріотично, на злобу дня, як то кажуть, але в музичному плані таке собі, не зовсім моя музика. Можливо шанувальники трешу й груву оцінять цей реліз вище, а на мою думку це доволі посередній матеріал.




Triddana - Breaking From The Fold (2024), Celtic Folk Metal

Ну, а в цьому дописі підкину трохи традиційного, простого матеріалу для пересічного вуха. Це є п'ятий номерний лонгплей від аргентинців Triddana, і тут ви почуєте хрестоматійний селтік фолк павер. Добре записаний, дуже рівний альбом, який легко слухається і швидко забувається. Виділю, напевно, трек "Rising Sun" - душевна, чіпляюча баладка, яку навіть хочеться переслуховувати.





Perchta - D'Muata (2024), Black/Folk Metal

Хочу поділитися такою цікавою знахідкою. Це австрійський фолк блек гурт Perchta, і це його другий повноформатний реліз. Гурт вирізняється активним використанням цимбалів. Також за всі провідні вокальні партії тут відповідає жінка. Власне її нікнейм і є назвою гурту. Оригінальний матеріал, хороші мелодії, різноманітні вокали і власний авторський почерк - усе це є на цьому альбомі. Рекомендую.