ShareThis

11 березня, 2013

METAL STORM AWARDS 2012 (official results)


Нарешті настав березень. І МС підвів результати опитування про найкращі метал альбоми 2012 року.
 
Із 22 номінацій мої вподобання співпали з думкою громадськості у 10-ти.
 
Найбільшим сюрпризом виявилася перемога молодої команди Atoma у жанрі post metal, дебютний альбом якої (хоч лише на 2 голоси) але нагнув навіть таких іменитих номінантів як Neurosis! Це чи не єдиний випадок, коли гранд зазнав поразки. У багатьох інших жанрах прогнозовано виграли знатні гурти: Meshuggah - у djent/math, Accept - у heavy, Kreator - у thrash. Також не сумнівався у перемозі в своїх жанрах Eluveitie, Xandria, Alcest, Diablo Swing Orchestra, Saturnus, що і сталося. А про те, що Enslaved зі своїм останнім альбомом зірвуть джек-пот, я писав ще колись у своїй рецензії. Це реально один із найкращих альбомів у металі 2012 року, бо навіть незважаючи на те, що цього разу Enslaved перекинули із звичної йому номінації black metal або viking metal y progressive metal, він всеодно переміг у цій номінації з відривом від найближчого переслідувача майже на 45% голосів. Тобто рівних йому і поруч немає.
Приємна несподіванка - це перемога A Forest Of Stars у жанрі блек метал (значне зменшення психоделу і збільшення мелодики пішло їм на користь та відкрило двері до ширшої аудиторії)!
 Не думав, що з таким величезним відривом (понад 60% від Deftones i 80% від Serge Tankian) у жанрі альтернатів метал виграє французька GOJIRA, хоч і читав безліч позитивних відгуків про їх останній альбом. Качнули так качнули. Здивували!
 Ще одна невеличка несподіванка - перемога Katatonia у жанрі gothic metal (зовсім невеличкий відрив від Moonspell, який на мою думку більше заслуговував на перемогу).
Ну, і наостанок не зовсім погоджуся з перемогою Be'lakor у жанрі melodic death. Звісно, за стандартами mdm їх альбум більш претендує на шаблонність і еталонність, але ж сіль не в тому, вважаю, In Mourning (зайняли лише друге почесне місце) із своєю цікавою прогресивністю більше заслуговували на перемогу.
 Як висновок, скажу, дещо некоректно були розприділені гурти-номінанти по жанрах. Там, де це були зроблено правильно - гранди виграли. А от у прикладі з Anathema - повний провал. Через таку авантюру редакції сайту хороший альбув не виграв нічого (гурт віднесли до Alternative metal, де він зайняв лише 5-е місце, а якби включили до номінатів у жанрі gothic, doom чи навіть post metal, в якому виграла вже згадувана мною Atoma, музика якої подібна до того, що зараз виконує Anathema, то в англійців були б значно вищі шанси на перемогу). З іншого боку, тоді не такою помітною була би та ж Atoma! (а може й ні, бо її альбом переміг ще в одній додатковій номінації - як найкращий дебютний метал альбом року 2012).
 
Загалом результатами я задоволений, голосування вдалося, товаріщі!
Можливо, для вас будуть цікаві ще такі дві додаткові номінації:
·                     the best DVD 2012 - переміг Devin Townsend - By A Thread - Live in London 2011
·                     the best videoclip 2012 - переміг Kamelot - Sacrimony (Angel of Afterlife) (ютуб у поміч для перегляду)
 Нижче подаю список офіційних переможців:
Best albums by genre
Alternative Metal
Gojira - L'Enfant Sauvage
Avantgarde / Experimental Metal
Diablo Swing Orchestra - Pandora's Pi?ata
Black Metal
A Forest Of Stars - A Shadowplay For Yesterdays
Death Metal
The Faceless - Autotheism
Djent / Math Metal
Meshuggah - Koloss
Doom Metal
Saturnus - Saturn In Ascension
Extreme Doom Metal
Ahab - The Giant
Folk / Pagan / Viking Metal
Eluveitie - Helvetios
Gothic Metal
Katatonia - Dead End Kings
Grindcore
Anaal Nathrakh - Vanitas
Hard Rock
Graveyard - Lights Out
Hardcore / Metalcore / Deathcore
Converge - All We Love We Leave Behind
Heavy / Melodic Metal
Accept - Stalingrad
Industrial / Cyber / Electronic Metal
Blut Aus Nord - 777 - Cosmosophy
Melodeath / Extreme Power / Gothenburg Metal
Be'lakor - Of Breath And Bone
Melodic Black Metal / Metalgaze
Alcest - Les Voyages De L'Âme
Post-Metal
Atoma - Skylight
Power Metal
Kamelot - Silverthorn
Progressive Metal
Enslaved - RIITIIR
Sludge / Stoner Metal
High On Fire - De Vermis Mysteriis
Symphonic Metal
Xandria - Neverworld's End
Thrash Metal
Kreator - Phantom Antichrist

Немає коментарів :

Дописати коментар