ShareThis

07 лютого, 2014

Свентояр - Єднiсть (2013), Folk Metal

Вже майже закінчив опрацювання альбомів 2013 року, скоро перейдемо до 2014р. До минулорічних здобутків також можна віднести третій номерний альбом харківської команди Свентояр. Це своєрідна відповідь всім тим чисельним славонік паган групам Білорусі та Росії.  До речі, здається мені, що Свентояр небайдужий саме до цих країн, бо на обкладинці минулого альбому фігурували прапори трьох брацкіх народав, та й новий реліз оздоблений зображенням трьох дружніх чоловіків, які, я так розумію, теж представляють саме Україну, Білорусь, Росію. До кінця не зрозуміло, що саме мають на увазі члени гурту: релігійну єдність, економічну, політичну чи ,може, просто культурну? У текстах альбому пояснення теж не знайдемо, бо всі пісні, які представлені на диску є народними: по 3 штуки від кожного з народів. Хочеться вірити, що малося на увазі лише єдність слов'янського мелосу. Тепер, власне, щодо музичного наповнення: відзначу, що на альбомі присутні лише жіночі автентичні співи, в інструментальному плані активно задіяні домра, цимбали і сопілка.Сама ж якість запису стала значно кращою, ніж на попередніх альбомах. Завершальний трек релізу є експериментальним поєднанням фолк металу з даб степом, який можна вважати першим кроком у незвідану цілину для подальшого розвитку творчості гурту.
для ознайомлення також пропоную живописний етно кліп на пісню "Ключі", в якій помітні легкі нотки прогресів мат кору (теж цікавий варіант для розвитку)
У коментарях до відео хтось із учасників пише, що й далі будуть ламати структуру і додавати техніки. А це вже стає дуже цікаво і перспективно, оскільки простим фолк металом, навіть добре зіграним і зведеним, зараз вже нікого не здивуєш. Отже, чекаємо нових експериментів.

альбум можна качнути тут 

Немає коментарів :

Дописати коментар